top of page

Lurer du på noe om nyfødtfotografering?

Jeg får ofte mange av de samme spørsmålene fra folk som tar kontakt med meg. Det er supert at folk spør når de lurer på noe, men i den forbindelse tenkte jeg å skrive et lite innlegg med spørsmål og svar. Først ut er nyfødtfotografering.

Når skal vi bestille nyfødtfoto?

Nyfødtfotografering bør bestilles mens man er gravid, da er det størst sjanse for at jeg har ledig tid til dere når babyen kommer. Et par måneder før termin er et godt tidspunkt å ta kontakt.

Hvor gammel bør babyen være?

Jeg pleier å anbefale fotografering innen de første 2 ukene dersom det er mulig å få til. Men så tidlig som mulig er alltid å foretrekke, da er det størst sjanse for at babyen er rolig under fotograferingen.

Trenger vi ha med noe?

I utgangspunktet ikke. Men det kan være lurt å ha med litt mat/drikke - for å holde blodsukkeret oppe. Jeg har kaffe, te og litt kjeks. Ta lette klær, eller lag på lag slik at det er lett å kle av seg litt, det er VARMT hos meg under nyfødtfotograferinger. Jeg har masse rekvisitter til låns i studio som kan brukes dersom det er ønskelig.

Kan vi ha med noe?

Såklart! Hvis dere har noen ting som dere har lyst til å ha med på bildene, så ta det med! Jo mer personlig - jo bedre :) Send meg gjerne en beskjed i forkant dersom dere har spesielle ønsker.

Hvor lang tid tar det?

Som regel pleier nyfødtfoto å ta rundt 3 timer. Litt opp og ned, alle babyer er forskjellige - noen sover fra de kommer til de drar - andre sover ikke i det hele tatt. Jeg setter av ca 4 timer til rådighet. Babyer har mye behov, de trenger kos, varme, mat, tørr bleie etc. Vi stresser ikke, og bruker god tid slik at babyen har det mest mulig behagelig. Da blir det også finest bilder!

Hvor mye koster det?

Jeg har pakkepriser, prisene er fotografering inkl et antall redigerte bilder i både farger og svarthvitt. Se priser her.

Hva gjør vi hvis babyen ikke sovner?

Mange er stresset for dette. Ikke vær det - babyen merker det... Tro meg! Hvis dere som foreldre er rolige og avslappet er det større kjangs for at babyen også er det. Men når det er sagt er det noen babyer som tidlig får vondt i magen, de kan ha refluksplager eller andre plager som man kanskje ikke har oppdaget enda. De aller fleste babyer pleier å ha rolige stunder hvor de er fornøyde selv om de ikke sover, da kan man få til fine våkenbilder. Veldig mange positurer krever at babyen sover, så alt er ikke mulig å få til i våken tilstand. Jeg gjør så godt jeg kan, jeg hjelper til med å roe, bysse, vugge, bære og kose - men selv om jeg har blitt kalt "babyhviskeren", så kan jeg ikke utrette mirakler.

Kan vi ha med søsken?

Ja, det kan dere. Men si i fra på forhånd - slik at jeg er forberedt. Jeg pleier å starte med søskenbilder mens energien enda er god. Kan gjerne ta noen portretter av storesøsken for å varme opp litt, og deretter søskenbildene med babyen.

Hva skal storesøsken ha på?

Ta gjerne nøytrale klær uten for mye print/mønster eller logoer. Helst ikke for mørke klær, det stjeler mye lys og oppmerksomhet.

Kan du komme hjem til oss?

Ja, det kan jeg! Jeg tar gjerne turen hjem til dere for å fotografere den nye verdensborgeren dersom dere ønsker det. Hjemmefotografering er veldig behagelig for foreldre, spesielt hvis man har hatt en tøff start. Hjemmefotografering koster 500,- ekstra. Prisen gjelder innenfor Ringerike, Hole og Jevnaker. Utenfor kommer kjøring i tillegg.

Hva bør vi tenke på før en hjemmefotografering?

Ha det litt godt og varmt inne, babyen skal gjerne ha lite klær på seg. Jeg trenger plass ved et vindu, jeg bruker kun naturlig lys på hjemmefotografering, så gjerne ved det største vinduet i huset. Jeg har med et utvalg av rekvisitter etter ønske, men det er selvfølgelig fullt mulig å bruke det dere har hjemme.

Og nei - ikke rydd hele huset før jeg kommer! ;)

Hva skjer etter fotograferingen?

Etter fotograferingen gjør jeg et utvalg og tar ut de beste bildene. Disse redigerer jeg og legger i et galleri på nett som dere får passord til. Deretter velger dere de bildene dere ønsker, galleriet er åpent i 2 uker så dere har god tid på dere til å bestemme dere.

Når får vi bildene?

Bildene skal være ferdig redigert innen 2 uker, dersom ikke annet er avtalt. Deretter har dere 2 uker på å velge bilder, før jeg sender dere bildene på minnepenn i posten.

Hvordan får vi bildene?

Bildene blir levert på minnepenn, og sendt i posten i en fin liten pakke. Bildene har fri bruksrett, dvs at dere kan printe, fremkalle, lage takkekort ect - akkurat som dere selv ønsker.

Hvordan gjør du det med betaling?

Dere får en faktura i posten sammen med minnepennen.

Har du flere spørsmål er det selvfølgelig bare å ta kontakt på silje@hjerteligfoto.no


bottom of page