top of page

Linda + Richard | Hedalen stavkirke

Den 12 august kjørte jeg oppover mot Hedalen stavkirke for å møte opp til Linda og Richard sin store dag, og jo lengre opp jeg kom, jo finere ble naturen og utsikten. Vi var veldig heldig med været, sol og litt skyer var på plass som bestilt. Hedalen stavkirke er jo et syn i seg selv med utsmykning både inne og ute, en kulturskatt i Norges historie. Det er ganske spesielt og gå inn i en krike som er over 850 år gammel, jeg måtte rett og slett sette meg ned litt før vielsen og bare se, studere og undre. Lukten. Fargene. Lyset. Den fine altertavlen.

Mens Richard og alle gjestene venta inne, ankom bruden og hennes følge. Barna var relativt spente der de sto utenfor den lukkede døra inn mot midtgangen. Klokkene ringer og alle venter på det store øyeblikket. Døra går opp, og Linda blir fulgt inn av sin far og sine barn mot en tydelig beveget brudgom. Vi er med på en utrolig fin vielse med nydelig sang og prestens tale om at ekteskapet er som en billedvev; noen dager har lyse tråder, noen har mørke tråder og denne dagen har en gulltråd.

Etter vielsen er det selvfølgelig mange som vil dele sin glede med det nygifte paret, klemmer og latter i fleng. Etter en fin overraskelse fra brudens mor med litt bobler å skåle med, reiste vi til forskjellige plasser vi skulle ta bilder. Vi var en liten tur innom Bautahaugen, og der var vi ikke alene. Her var det nok mange som fikk beskuet det flotte brudeparet med barn og forlovere. Etterpå var vi i en granskog hvor jeg rullet rundt i lyngen og tok bilder. Vi var innom der hvor Linda hadde vokst opp, med fjell og gressletter så langt man kunne se, og til slutt kom vi oss ut i en åker før brudeparet reiste videre til sitt selskap.

Tusen takk, Linda og Richard, for at jeg fikk være med dere på den store dagen! Det var SÅ utrolig hyggelig, og jeg håper at bildene kan hjelpe dere å bevare minnene fra den store dagen. Ønsker dere alt godt i tiden framover, alle 4 <3


bottom of page