top of page

SPØRSMÅL OG SVAR

NYFØDTFOTOGRAFERING:

Når skal vi bestille nyfødtfoto?

Nyfødtfotografering bør bestilles mens man er gravid, da er det størst sjanse for at jeg har ledig tid til dere når babyen kommer. Et par måneder før termin er et godt tidspunkt å ta kontakt.

Trenger vi ha med noe?

I utgangspunktet ikke. Jeg har masse rekvisiter  til låns i studio som kan brukes dersom det er ønskelig. Men det kan være lurt å ha med litt mat/drikke. Ta på lette klær, eller lag på lag slik at det er lett å kle av seg litt, det er ofte varmt hos meg under nyfødtfotograferinger. Litt mat og drikke er også lurt å pakke med seg.

Kan vi ha med noe?

Såklart! Hvis dere har noen ting som dere har lyst til å ha med på bildene, så ta det med! Jo mer personlig - jo bedre :) Send meg gjerne en beskjed i forkant dersom dere har spesielle ønsker.

Hvor lang tid tar det?

Som regel pleier nyfødtfoto å ta 2-3 timer. Litt opp og ned. Babyer har mye behov, de trenger kos, varme, mat, tørr bleie etc. Vi stresser ikke, og bruker god tid slik at babyen har det mest mulig behagelig. Da blir det også finest bilder!

Kan vi ha med søsken?

Ja, det kan dere. Men si i fra på forhånd - slik at jeg er forberedt. Jeg pleier å starte med søskenbilder mens energien enda er god. Kan gjerne ta noen portretter av storesøsken for å varme opp litt, og deretter søskenbildene med babyen. Søskenfotografering med nyfødt koster 500,- ekstra.

Hva skal storesøsken ha på?

Ta gjerne nøytrale klær uten for mye print/mønster eller logoer. Helst ikke for mørke klær, det stjeler mye lys og oppmerksomhet.

Kan du komme hjem til oss?

Ja, det kan jeg! Jeg tar gjerne turen hjem til dere for å fotografere den nye verdensborgeren dersom dere ønsker det. Hjemmefotografering er veldig behagelig for foreldre, spesielt hvis man har hatt en tøff start. Jeg bruker kun naturlig lys på hjemmefotografering, så jeg trenger plass ved et vindu - helst det største i huset. Hjemmefotografering koster ikke noe ekstra, men dere må betale 8kr pr km for kjøring.

BARNEFOTOGRAFERING:

Trenger vi ha med noe?

Det kan være lurt å ha med litt mat og drikke, og evt leker/bamser barnet er glad i. Det skaper trygghet med det som er kjent. Dersom dere ønsker noe personlige rekvisitter er det såklart helt i orden, ellers har jeg en del som kan lånes.

Hvor lang tid tar det?

Som regel er barn utslitte og mister fokus etter en times tid. Noen blir slitne før det, og andre holder ut lengre. Dere kjenner barnet deres best, og ser selv når det er på tide å stoppe.

Hva bør barna ha på?

Ta gjerne nøytrale klær uten for mye print/mønster eller logoer, men velg fremfor alt noe dere selv liker godt slik at dere føler der fine og som dere selv.

Har vi tid til skift underveis?

Ja, man kan gjerne ha med flere skift. Min erfaring er at barn ikke er så glad i å skifte klær, så derfor pleier det å holde med 2 eller 3 skift.

Hva slags rekvisitter har du?

Til barn har jeg noen gåbiler, krakker, trekasser, små stoler, gamle kofferter. I all hovedsak rekvisitter som kan sittes på, eller som barnet kan puttes oppi. Jeg har også noen leker som barna kan låne.

Kan du komme hjem til oss?

Ja, jeg kan komme hjem til dere for å fotografere barnet, eller møte dere på et ønsket sted. Jeg har ikke med lys, så det bør foregå ute, evt hvis det er et sted inne med veldig gode lysforhold. Jeg tar 8,- pr km for kjøring.

LEVERING:

 

Hva skjer etter fotograferingen?

Etter fotograferingen gjør jeg et utvalg og tar ut de beste bildene. Disse redigerer jeg og legger i et galleri på nett som dere får tilgang til. Deretter velger dere de bildene dere ønsker, galleriet er åpent i 2 uker så dere har god tid på dere til å bestemme dere.

Når får vi bildene?

Bildene skal være ferdig redigert innen 2 uker, dersom ikke annet er avtalt. Deretter har dere 2 uker på å velge ut de bildene dere ønsker å kjøpe.

Hvordan får vi bildene?

Bildene leveres i et digitalt galleri og kan lastes ned med en PIN-kode. Digitale bilder leveres også i et eget mobilgalleri.

Hvordan gjør du det med betaling?

Dere får en faktura tilsendt på mail etter fotograferingen.

BRYLLUP:

Jeg har lenge jobbet med bryllup, men har valgt å sette dette på pause. Derfor tilbyr jeg ikke bryllupsfotografering fom 2023.

Tar du passbilder?

Nei, det gjør jeg ikke. Anbefaler å ta kontakt med Chrono i Hønefoss sentrum.

bottom of page