top of page

Hva bruker du bildene dine til?


Tenk at du har vært hos fotograf, brukt tid, energi og ikke minst penger på å få tatt noen fine bilder av dine kjære, familien, bryllupsdagen din eller ditt nyfødte barn. Du ønsker å kjøpe digitale filer, som veldig mange andre, ha full kontroll og valgfrihet. Men hva skjer med bildene? De fine bildene som forteller historien om dere, øyeblikkene du aldri har lyst til å glemme. Bildene som skal gå i arv i generasjoner. Bildene som fotografen har brukt timevis på å finjustere, koordinert farger, lys og kontrast og lagt sin personlige lille touch på. Hva skjer med de? Jo, de blir liggende å råtne på en harddisk eller i et nettsky hvor de aldri blir sett igjen av noen. Misforstå meg rett, det er ikke noe galt i å kjøpe digitale filer, men det er galt å ikke la bildene få leve ut sitt potensiale som nydelig veggpryd, slik de er ment til å gjøre. Som folk forelsker seg i hver gang de går forbi. Som de må se på en gang til. Og en gang til.

Dette er litt flaut å si, men jeg har nå jobbet som fotograf i 5 år, og har ikke før nå i det siste sett viktigheten av kvalitet på print og bildeprodukter. Jeg tenkte lenge at fotopapir er fotopapir. Lerret er lerret. Så jeg har faktisk en gang i tiden sagt til folk at dere kan likegjerne bestille bildene forstørret opp hos en av billigkjedene, det kommer til å se like fint ut. Jeg visste rett og slett ikke bedre. Fytti katta, som det var feil. For fotopapir er ikke fotopapir. Det er en verden av muligheter, kvaliteter og uttrykk. Riktig fotopapir får bildet til å se ENDA bedre ut. Fremhever farger, gir ekstra dybde, gjør det svarte ekstra svart. Og ikke minst - riktig fotopapir lever i 100 år og ser fortsatt like fint ut.

Å velge riktig kvalitet på bildeprodukter er veldig viktig. Hvis du ønsker å ha bildene på veggen i mer enn 1-2 år, så kjøp noe proft. Kjøp kvalitet. Jeg snakker av erfaring. Jeg har selv fremkalt billig, og etter en stund får du fotopapir som krøller seg i ramma. Ja, du kjenner deg kanskje igjen? Gule passepartouter, falma farger osv. Og i tillegg til dette, så ble kanskje ikke fargene i bildene akkurat sånn hverken du eller fotografen sett for dere - fordi billigkjedene blåser en lang marsj i fotografens fargekalibrerte skjerm, for de bruker jo en helt annen fargeprofil. Jada, da blir det feil da. Dette tenkte jeg at det må bli en slutt på. Så nå lanserer jeg en haug med norskproduserte kvalitetsprodukter du kan kjøpe igjennom meg.

Produktene jeg nå tilbyr er album, bildeblokk, lerret, innramming med passepartout og antirefleks-glass - fotopapir, akvarellpapir og laminert print, takkekort, fødselstavle og bildeboks. Jeg kan hjelpe dere med å tilpasse og finne ut akkurat hvilken løsning som passer for favorittbilde, enten det skal i album, monteres i en bildeserie på veggen, henge på hytta, på barnerommet, brukes i takkekort eller hva det nå måtte være. Bildeproduktene i dag har blitt en del av interiøret, spesielt det som skal opp på veggen. Jeg har valgt ut rammer og produkter som jeg mener møter de fleste, noe stilrent, noe vintage/rustikt, noe enkelt og noe elegant. Noe for en hver smak vil jeg si. Alle disse produktene befinner seg i mitt studio på Hallingby, så hvis du har lyst til å komme innom å se på de er du hjertelig velkommen! Ta kontakt for å høre når jeg er på plass.

Så til slutt kommer det en liten bønn fra meg; fotografen med firkanta øyer og skuldrene oppi øra etter timevis med redigering: PLIS! Få bildene ut av PC'n, heng de opp, få de inn i album, vis de til venner og kjente. Har du vært hos fotograf å fått fine bilder, kjøp skikkelige bildeprodukter som er gjennomarbeidet og laget med stolthet. Du fortjener å ha fine produkter på veggen, og bildene fortjener å skinne i all sin prakt.

Over og ut!


bottom of page